Productie publicitara Bacau Tel: 0772035508
Importanta benerelor publicitare

Importanta benerelor publicitare

In ultima perioada se aduce tot mai des in discutie despre promovarea afacerii iar benerele au un rol foarte important cand vorbim de marketing si promovare. Mesajele transmise cu ajutorul benerelor publicitare pot avea un impact important pentru promovarea firmei datorita faptului ca sunt usor de retinut.

Benerele publicitare reprezinta niste afisaje grafice, dreptunghiulare, ce atrag atentia prin simplitate si mesajul transmis. Reclama prin intermediul benerelor publicitare este una din metodele sigure si accesibile de publicitate.

            In functie de locul unde vor fi amplasate, benerele publicitare se impart in doua categorii:

  • Benere publicitare amplasate in interior  – benere indoor
  • Benere publicitare amplasate in exterior , stradale, etc . – benere outdoor

Chiar daca vorbim de doua tipuri diferite de benere publicitare , acestea fac parte din vasta gama de publicitate OOH. Aceasta reprezinta tipul de publicitate care interactioneaza cu consumatorul, in momentul in care acesta se afla in afara casei sale ( de aici si denumirea de “out of home”). Acest timp de publicitate ajuta atunci cand vrei sa iti atragi publicul tinta chiar in momentul in care acesta se deplaseaza, calatoreste, se plimba in exteriorul casei sale (OUTDOOR), sau atunci cand isi petrece timpul liber la un restaurant, muzeu, teatru, face cumparaturi (INDOOR).

Diferenta celor doua tipuri de benere este aceea ca sunt expuse in doua medii diferite ,la fel cum putem vorbi si de grafica si designul diferit, datorita publicului tinta.

Benerele outdoor trebuie sa aiba un design simplu, minimalist, cu un mesaj menit sa atraga atentia imediat (2-3 secunde). Impactul lor trebuie sa fie unul imediat datorita elementelor grafice si textului, astfel incat cel care citeste sa asimileze imediat continutul si sa reactioneze in mod pozitiv : sa intre pe un site, sa apeleze firma care isi face reclama, etc.

Benerele indoor, in schimb, permit o grafica mai ampla, mai creativa, datorita timpului de expunere mai mare. Insa nu trebuie exagerat cu elementele grafice deoarece publicul tinta isi poate pierde usor focusarea pe aceste benere.

Studiile in acest domeniu arata ca cei care privesc astfel de benere sunt atrasi de pozitia centrala a acestora si atunci ar trebui ca informatia esentiala sau mesajul ce se vrea a atrage atentia sa fie pozitionate in centrul benerelor.

Apelati cu incredere firma noastra de productie publicitara din Bacau pentru a obtine cele mai corecte oferte pentru benerele publicitare.

No comments yet.

Leave a Reply